sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Suomen Cupin Finaali 2007: Tampere United vs. FC Honka


Tänään isänpäiväviihdettä parhaimmillaan tarjoiltiin Finnair Stadiumilla, kun suomalaisten seurajoukkueiden jalkapallokausi 2007 huipentui Suomen Cupin finaaliin Tampere United vs. FC Honka. Ottelusta ei puuttunut väriä, sillä TamU vei mestaruuden vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen, varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1 numeroihin. Varsinainen show alkoi jatkoajalla, jonka aikana tehtiin peräti neljä maalia ja rangaistuspotkukilpailuun siirryttiin tilanteesta 3-3 (0-0, 1-1). Rangaistuspotkuissa FC Hongan pelaajien kantti ei kestänyt, sillä neljästä vetäjästä vain Jami Puustinen sai pallon Mikko Kavénin selän taakse. Janne Saarisen veto suuntautui karkeasti yli. Kavén puolestaan onnistui torjumaan Tero Koskelan ja Mika Helinin vedot. TamU:n kaikki kolme vetäjää, Henri Myntti, Jussi Kujala ja Antti Pohja, sen sijaan onnistuivat vedoissaan ja näin liigamestaruuden lisäksi myös Cup-mestaruus matkaa tänä vuonna Tampereelle.

Ottelun tapahtumia en rupea yksityiskohtaisesti kuvailemaan, sillä internetissä on jo useita otteluraportteja. Tässä Veikkausliiga.comin raportti.

Punaisista korteista sen verran, että molemmat tuomiot vaikuttivat heppoisilta. Itse asiassa saattaa jopa olla, että Weckströmin saama punainen kortti,toisen puoliajan alussa, oli jonkinlainen hyvitys aikaisemmasta virhearvionnista. Juska Savolaisen ja John Weckströmin ulosajot olivat ainakin ennalta paha kolaus ottelun viihdearvoa ajatellen, mutta jatkoajan dramatiikka korvasi näiden pallotaiturien (edellinen kuvaus osunee paremmin Weckströmiin) puuttumista.

Finnair Stadiumilla oli paikanpäällä todistamassa tätä huikean jännittävää ja tapahtumarikasta näytöstä vain hieman reilut 1400 katsojaa. Kun kysyin eräältä annoutuneimmista suomifutiksen vihaajista, lähtisikö hän katsomaan ottelua, vastaus oli tyly. Kyseessä oli kuulemma "panoksetonta höntsää". Tästä kommentista kuvastaa hyvin Suomen Cupin arvostus, tai paremminkin sen puute. Voin vakuuttaa, että Tampere Unitedille kelpasi kultaisten mitaleiden lisäksi myös palkintona jaettu 25 000 euron shekki. Hopealle sijoittunut Honka puolestaan kuittasi 8 000 euroa tililleen.

Tänään pelattua perinteikästä Norjan Cupin loppuottelua Haugesund-Lilleström seurasi Norjan kanssallisstadionilla Ullevaalilla peräti 24 000 katselijaa. Koska Suomessa? Mainittakoon myös, että voittajajoukkue Lilleströmin maalia vartioi Otto Fredrikson.

Finnair Stadiumillakin oli kuitenkin poikkeuksellisen hyvä tunnelma ja tänään saatiin nauttia paremmasta kannatuksesta kuin kotiottelunsa Finnair Stadiumilla pelaavan HJK:n otteluissa tällä kaudella. Tampereelta oli saapunut muutama junavaunullinen sinikaartin jäsenia ja muita Tampere Unitedin kannattajia. Espoolaisiakin oli paikalle saapunut kiitettävästi ja luonnollisesti he olivat stadionilla myöskin enemmistö. Tänään nähtiin myös sellainen harvinaisuus, että koko Hongan puoleinen itäkatsomo osallistui kannattamiseen jatkoajan ratkaisuhetkillä. Tämä on ilmiö, jota en muista Klubin otteluissa koskaan todistaneeni (jos mukaan ei lasketa taputtamista, mutta miksi laskettaisiin?).

Kausi 2007 on siis nyt saatu seurajoukkueiden osalta pakettiin ja loppujen lopuksi suurempia yllätyksiä ei koettu. Lopuksi vielä onnittelut 100-vuotiaalle HJK:lle, joka pelasi paskimman kautensa vuosi kausiin. Onnea!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

nöf nöf, 52 > 42