keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Maajoukkueen matkassa

Nyt tai ei koskaan. Jalkapallon EM-karsinnat lähenevät kliimaksiaan ja tällä kertaa Suomellakin on yllättäen vielä mahdollisuudet päästä mukaan kisoihin. Lauantaina pelattava Belgia-ottelu Brysselissä on panoksiltaan kovempi kuin suomifutiksen historiassa aikoihin. Voitolla Suomi iskisi jo kyntensä EM-kisapaikkaan, mutta tappion sattuessa kisapaikka karkaa jo valovuosien päähän. Silloinkaan kaikki ei välttämättä olisi vielä menetetty, sillä paljon riippuu myös lohkon muiden otteluiden tuloksista.

Suomen joukkueen lähtökohdat otteluun eivät ole parhaat mahdolliset. Kriittisen tärkeä keskikenttä on kokenut lähes korvaamattomia menetyksiä Teemu Tainion sekä Markus Heikkisen ollessa sivussa loukkaantumisien takia, ja Mika Väyrysen ollessa vielä pahasti puolikuntoinen. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Suomelta puuttuu tällä hetkellä maalintekoon kykenevä hyökkääjä. Keskikentän ja hyökkäyksen haurauden seurauksena voittoon tarvittavat peliliikkeet täytyy lähtökohtaisesti tehdä puolustuspäässä. Samanlainen taktisesti kypsä peli kuin Serbiaa vastaan Belgradissa, höystettynä yhdellä erikoistilannemaalilla, lienee lääke, millä belgialaiset tyrmätään. Helppoa.

Myös matkustaminen vaatii muutamien peliliikkeiden osaamista. Ensinnäkin oikean reitin löytäminen pisteestä X pisteeseen Y lienee oletusarvoisesti se tärkein seikka reittiä suunniteltaessa. Jotta matkasta tulisi mielenkiintoisempi, ei kuitenkaan kannata valita sitä suorinta vaihtoehtoa. Kyltymättöminä pihtareina seurueemme päätti suunnata Brysseliä kohti Kölnin kautta, jonne Germanwings-halpalentoyhtiö lentää Helsingistä naurettavan halvalla (ei tosin enää kauaa, sillä ko. yhtiö lopettaa liikennöinnin Helsinkiin tämän kuun lopussa).

Pelisilmää tarvitaan jo heti lentokoneessa, sillä tuskin kukaan haluaa joutua lentopelosta kärsivän, kaksi ja puoli tuntia taukoamatta hyperventiloivan, luonnonoikun viereensä tärisemään. Tai itse en ainakaan halua. Tällainen tilanne voisi olla vähintäänkin epämielyttävä, ellei kyseessä ole vastakkaisen sukupuolen viehättävä edustaja, jolloin lohduttavaa olkapäätä tarjoaisin melkein jopa mielelläni (riippuen hyperventiloinnin tasosta). Johtuen kuitenkin rajallisesta osaamisestani naisasioissa, kääntyisi tilanne todennäköisesti päälaelleen ja vierustoverin tila muuttuisi viimeistään keskustelun alkaessa äärimmäisen epämukavaksi. Jos tilanne käy syystä tai toisesta harmittavan häiritseväksi, täytyy vain toivoa, että vierustoveri lähtisi etsimään mahdollista toista vapaata paikkaa. Sikailemalla saavutettua ikkunapaikkaa ei nimittäin missään nimessä kannata luovuttaa.

Olettaen, että Germanwingsin koneilla ei ole mitään tekemistä SAS:in DASH-konetyyppien kanssa ja lento saapuu huomenna ilman haavereita Kölniin, on luvassa varmasti A) pähkäilyä, millä helvetillä pääsisi seuraavana päivänä matkustamaan Brysseliin B) saksalaisten oluiden maistelua. Jos veturimiesten mahdollinen lakko ei vie matkustamiselta mielenkiintoa, pitäisi hyvin kuppikuntaisen ja epäsosiaalisesti lahjakkaan (tyypillinen suomalainen miesporukka siis) seurueemme olla Brysselissä perjantai-iltana. Tästä eteenpäin odotettavissa onkin vain humalahuuruista jalkapallokiimaa. Mainittakoon tässä yhteydessä vielä, että kyseessä on, nelihenkisen seurueemme kaikille jäsenille, ensimmäinen matka Suomen jalkapallomaajoukkueen vierasotteluun.

Lauantaita odotellessa.

Ei kommentteja: